Web Analytics Made Easy - Statcounter

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

عصر ایران؛ محسن ظهوری - «پس پای‌ها استوارتر بر زمین بداشت * تیره‌ی پُشت راست کرد * گردن به غرور برافراشت * و فریاد برداشت: اینک من! آدمی! پادشاهِ زمین!» (شاملو)

پادشاه زمین چند ماهی است که درگیر مبارزه با دشمن بزرگی شده. نه همنوع خودش یا موجوداتی فرازمینی، که موجودی بی‌جان؛ ویروسی با ابعاد حدود ۱۲۵ نانومتر، یعنی هزار برابر کوچک‌تر از یک دانه ماسه ریز.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروسی به‌نام SARS-CoV-2 که ناقل بیماری کووید ۱۹ یا کرونای جدید است.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

بیشتر ببینید:

از وبا و طاعون تا کرونا در ایران / اعتمادالسلطنه: کاش مشهد قرنطینه می‌شد (فیلم) تیفوس و تلخی نوروز ۱۳۲۲ / عید در ایران همیشه شاد نبوده (فیلم)

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

یک بیماری همه‌گیر در حال فتح تمام کشورهای جهان؛ کاری که هیچ فرمانروایی در طول تاریخ از عهده آن برنیامد و تنها از همین ویروس‌ها برمی‌آید. وقتی امپراطوری آلمان در جنگ جهانی اول سودای فتح جهان را داشت، این ویروس ناقل آنفلوانزای اسپانیایی بود که موفق شد تمام جهان را بگیرد و بیش از ۵۰ میلیون نفر را از بین ببرد و ترسش تا سال‌ها گریبان بشر را بگیرد. همان ترسی که امروز مردم را در بسیاری از نقاط جهان راهی قرنطینه‌های خانگی کرده. مثل اینجا، در شهر ناپل ایتالیا که مردم از داخل قرنطینه با آواز خواندن به خود امیدواری می‌دهند. اما مگر انسان پیشرفت نکرده؟ مگر دروازه‌های علم را نگشوده؟ در پزشکی و ریاضی و شیمی و فیزیک و علوم طبیعی؟ پس چرا هنوز نمی‌تواند به‌سرعت شر این ویروس کوچک را کم کند؟

«و کوه به اطاعتِ آدمی گردن نهاد * و دریاها و رود به اطاعتِ آدمی گردن نهادند * و تاریکی و نور به اطاعت آدمی گردن نهادند * همچنان که بیشه‌ها و باد * و آتش، آدمی را بنده شد * و از جانداران هرچه بود آدمی را بنده شدند، در آب و به خاک و بر آسمان؛ هرچه بودند و به هرکجای * و مُلکِ جهان او را شد  * و پادشاهی آب و خاک او را مسلم شد» (شاملو)

و حالا ما مانده‌ایم و ویروسی کوچک که همه‌چیزمان را با چالش روبه‌رو کرده؛ اقتصاد و سیاست و علم‌مان را. امروز در خانه‌هایمان نشسته‌ایم و منتظریم تا داروسازان و ویروس‌شناسان سریع‌تر واکسن و پادزهری برای بیماری بسازند و از این ترس خلاص‌مان کنند. اما آیا این کار می‌تواند به این سرعت انجام شود؟

دانشمندان گفته‌اند برای رسیدن به واکسنِ این بیماری کارهای زیادی باید انجام شود. انجام آزمایش‌های متعدد و دیدن عکس‌العمل‌های ناشناخته ویروس حدود یک‌سال زمان می‌خواهد و بشر نمی‌تواند یک بیماری همه‌گیر تازه از راه رسیده را به این سرعت درمان کند. روش علمی برای رسیدن به یک جواب، مسیری طولانی و زمان‌بر است و هیچ‌چیز به سادگی اثبات یا رد نمی‌شود. سال‌هاست که پزشکان برای درمان ایدز و سرطان راه‌حل‌های گوناگون ارائه می‌دهند و ستاره‌شناسان برای تشکیل یه سیاه‌چاله به نظریه‌های مختلفی رو آورده‌اند.

اینجاست که برخی از مردم، آن‌هایی که اثر گذشت زمان را در پیشبرد روش علمی درک نمی‌کنند، به دنبال راه‌هایی سریع‌تر برای خلاصی خود می‌گردند. رو آوردن به دستورالعمل‌هایی که خود را به‌جامانده از نیاکان معرفی می‌کنند تا اطمینان این مردم را به دست آورند. خریدن داروهای تقلبی ضد کرونا با شعار صددرصد گیاهی، تجویز پنبه آغشته به روغن بنفشه و خوردن مواد غذایی خاص با نام طبع گرم تا کرونا را از بدن بیرون براند. عده‌ای هم از بیخ منکر وجود این بیماری می‌شوند و به لیس زدن اماکن و معابر می‌پردازند، دیگرانی هم هستند گول شیادانی مثل این کشیش را می‌خورند تا از پشت تلویزیون بیماری‌شان را درمان کند.

پادشاه زمین، نامی است که خودمان بر خودمان نهاده‌ایم. توهمی از قدرت که در طول سال‌ها با رویا و خیال ساخته‌ایم. با بی‌شمار فیلم‌ها و داستان‌های تخیلی که پیشرفت شگفت‌انگیز انسان را در آینده‌ای نزدیک دیده‌اند، بدون اینکه درکی از زمان لازم برای رسیدن به این پیشرفت داشته باشند.

از پیشرفت‌های بزرگ انسان حرف می‌زنیم ولی زمان طی شده برای رسیدن به هر کدام از این پیشرفت‌ها را نمی‌گوییم. از قدرت انسان در مهار هرآن‌چه بر خاک و آب و بر آسمان است می‌گوییم، اما چگونگی رسیدن به این جایگاه و ویرانی زمین را پنهان می‌کنیم. بر تخت پادشاهی کوچکی بر سیاره‌ای بسیار کوچک در این کیهان بزرگ، با غرور نشسته‌ایم و حالا می‌خواهیم با یک بشکن کرونا را از زندگی‌مان دور کنیم. درست مثل جمشید شاه در شاهنامه فردوسی، آن‌جا که با غرور خود را تنها پادشاه جهان دانست و همین باعث شده تا تیغ ضحاک را در انتهای کار خود نبیند:

«هنر در جهان از من آمد پدید / چو من نامور تخت شاهی ندید

جهان را به خوبی من آراستم / چُنان‌ست گیتی کجا خواستم

خور و خواب و آرام‌تان از من است / همان پوشش و کام‌تان از من است

بزرگی و دیهیم شاهی مراست / که گوید که جز من کسی پادشاست» (فردوسی)

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

بیشتر بدانید:

نماینده سازمان جهانی بهداشت: تولید واکسن کرونا حداقل ۹ ماه زمان می خواهد پرستار خسته‌ای که التماس می‌کند، چیزی درباره رفتار آدم‌های امروز شنیده‌است؟ (فیلم) ۱۳ توصیه کاربردی برای این که "کرونا" وارد خانه‌هایمان نشود (فیلم) وقتی قرنطینه محله و شهر نداریم (فیلم) احتکار؛ از مرگ بر اثر گرسنگی تا کرونا/ یک قانون و تاریخ تحولات آن (فیلم) بحران کرونا و تحسین " مشت آهنین چینی"

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

لینک کوتاه: asriran.com/00314C

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کرونا واکسن کرونا برای رسیدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۹۲۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماه دارد کوچک می‌شود؛ این چه عواقبی برای زمین خواهد داشت؟

 شعاع ماه در طول صد میلیون سال گذشته، حدود ۵۰ متر کوچک شده است. دانشمندان این موضوع را با تجزیه و تحلیل تصاویر گسل‌های رورانده (معروف به اسکارپ) روی سطح ماه کشف کردند. 

به گزارش فرادید، این تصاویر توسط فضانوردان آپولو و اخیراً مدارگرد شناسایی ماه ناسا گرفته شده است. محققان دریافتند کانون برخی از ماه‌لرزه‌های کم‌عمق با این گسل‌های رانش مرتبط باشند. 

آن‌ها همچنین دریافتند که ماه یک هسته داخلی به قطر ۵۰۰ کیلومتر دارد که تا حدی مذاب است، اما چگالی آن بسیار کمتر از هسته زمین است. 

ماه از نظر تکتونیکی فعال است چون داخل آن هنوز در حال خنک شدن و انقباض است. پوسته ماه بسیار شکننده است، بنابراین با کوچک شدن قسمت داخلی، پوسته متلاشی می‌شود و در نتیجه وقتی پوسته‌ای روی قسمت‌های دیگر رانده شود، اسکارپ (گسل رورانده) ایجاد می‌شود. 

دست‌کم برخی از اسکارپ‌های قمری ترک‌ها و چین و چروک‌هایی هستند که در اثر آن انقباض آهسته ایجاد می‌شوند. تمامی شواهد حاکی از آنست که این فرآیند هنوز هم در حال رخ دادن است، هرچند فشارهای روی ماه به دلیل گرانش زمین (نیروهای جزر و مد) اثر بیشتری بر وقوع ماه‌لرزه دارند. 

آیا کوچک شدن ماه عواقبی برای زمین (یا انسان‌ها) دارد؟

سرعت این کوچک شدن تقریباً نامحسوس و معادل تغییر شعاع ماه به میزان حدود یک کوئنتیلیونم (10 به توان 18) درصد در سال است. 

بنابراین، اندازه ظاهری ماه در آسمان در طول عمر مورد انتظار زمین، تغییر محسوسی نخواهد داشت. به علاوه، ماه به دلیل از دست دادن جرم کوچک نمی‌شود بلکه فشرده‌تر می‌شود و بنابراین نیروی گرانشی بین زمین و ماه یکسان باقی خواهد ماند. 

اما این به آن معنا نیست که تکامل ماه در آینده روی زمین هیچ اثری نخواهد گذاشت. به دلیل نیروهای جزر و مدی بین زمین و ماه، اندازه مدار ماه هر سال حدود ۳.۸ سانتی متر افزایش می‌یابد. 

همانطور که ماه از ما دور می‌شود، دوره مداری آن نیز افزایش می‌یابد و چرخش زمین کند می‌شود. هر قرن، این فرآیند حدود ۲.۳ میلی ثانیه به طول یک روز روی زمین اضافه می‌کند. 

اما این تأثیر نیز تقریباً نامحسوس است. تغییر اندازه ظاهری ماه به دلیل عقب‌نشینی آن از ما بسیار ناچیز است و با تغییر اندازه ماهانه به دلیل گردش بیضوی آن به دور زمین کاملاً کمتر می‌شود. 

با این حال، کوچک شدن ماه اگر در طول زمانی بسیار بسیار طولانی در نظر گرفته شود، عواقب شدیدی برای زمین خواهد داشت. جریان‌های اقیانوسی مختل می‌شوند، به این معنا که بسیاری از گونه‌های آبزی از بین خواهند رفت. 

خود زمین نیز ناپایدار می‌شود و شروع به لرزیدن می‌کند و فصول سیاره را مختل می‌کند و سبب تغییرات ویرانگری در آب و هوا می‌شود. با این حال، این چیزی نیست که حالا نگران آن باشید. این اتفاق تا چندین میلیارد سال دیگر نخواهد افتاد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ماه دارد کوچک می‌شود؛ این چه عواقبی برای زمین خواهد داشت؟
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • (ویدئو) تصاویری عجیب از دوستی سریع‌ترین و کندترین حیوانات دنیا
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل